Terug naar het overzicht

Op het moment dat je met meerdere personen de content gaat beheren op jouw site is het verstandig om per persoon een gebruikers rol aan te maken. Zo heeft iedereen een eigen inlog en kun je terugzien wie wat heeft aangepast. Om hiermee aan de slag te gaan ga je bovenaan het dashboard naar het tabje users.

Invite user

Voor het toevoegen van een nieuwe gebruiker klik je op de invite user knop aan de linkerkant op het overzicht. Vul hier de gegevens in die gevraagd worden en zo krijgt de persoon die gaat helpen met content beheer een uitnodiging voor het Umbraco content managementsysteem. Je kunt er ook voor kiezen om een gebruiker zelf aan te maken.

Diverse rollen

Het is mogelijk om per gebruiker een verschillende rol toe te kennen. Zo is er keuze uit een Administrator, deze rol heeft mogelijkheid tot het aanpassen van alle content en deze rol heeft toegang tot de gevoelige data. Ook is er keuze uit een Editor rol, deze rol kan over het algemeen alleen tekst plaatsen en wijzigen.

Aanmaken van groepen

Het aanmaken van groepen is naar wens in te stellen. Klik hiervoor aan de linkerkant van het CMS op Groups om jouw groepen te beheren en te selecteren welke rol toegang heeft.

Schermafbeelding 2021 04 01 Om 14.32.46