Terug naar het overzicht

Om jouw website geschikt te maken voor de zoekmachine is het belangrijk om SEO informatie over jouw webpagina’s in te vullen. Umbraco heeft hier een basis voor toegevoegd bij elke pagina.

Bij het aanmaken van een nieuwe webpagina zie je als eerste het gedeelte met General information staan. Hier zijn velden beschikbaar om een SEO titel en SEO description te vullen. Wij adviseren om deze velden op te laten nemen door jouw partnerpartij.  

Delen op social media

Om jouw webpagina’s geschikt te maken voor delen op social media kun je het gedeelte invullen waar Og voor staat dus OgTitle, OgDescription en OgImage. Deze teksten en afbeelding worden gebruikt bij het delen van een pagina op social media. Zo kun je ervoor zorgen dat pagina’s die vaak gedeeld worden netjes worden weergegeven in de social media berichten.

Sitemap

Het opnemen van een sitemap op de website is handig om jouw site te laten indexeren op google. Umbraco geeft jou de optie om je pagina mee te laten nemen in de sitemap. Sommige pagina’s wil je namelijk niet laten indexeren zoals bijvoorbeeld de 404 pagina.