Ons overzicht met alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur ons dan een bericht.

Kan ik gemakkelijk zelf formulieren beheren?

Dit is mogelijk door middel van Umbraco forms. Umbraco Forms is een handige uitbreiding aan de website. Hiermee kunnen gemakkelijk formulieren aangemaakt worden die gebruikt kunnen worden op content pagina’s. Vraag jouw partner partij voor de mogelijkheden en voor het beschikbaar maken van Umbraco forms op jouw website. 

Wat is het verschil tussen een user en een member?

In de user sectie kunnen alle content beheerders aangemaakt en beheerd worden. De member sectie is iets anders dan de user sectie. Bij members kunnen alle gebruikers die zich op de website geregistreerd hebben beheerd worden. Dit gaat op in het geval van een webshop of bijvoorbeeld een intranet.

Wat is precies de settings sectie?

In deze sectie werken de developers aan de Umbraco website. Alle bouwblokken, pagina templates en Umbraco installaties worden hier uitgevoerd en geplaatst.

Kan ik zoeken in Umbraco?

Er kan gezocht worden met de search functie. De zoekfunctie bevindt zich achter het zoek icoontje. Hiermee kan er gemakkelijk gezocht worden binnen alle aangemaakte content. Met de shortcut CTRL + spatiebalk opent de zoekbalk ook.

Wat voor informatie kan ik vinden onder het user profile?

Het gebruikers profiel bevat alle informatie over de huidige versie van Umbraco, de recente historie en de mogelijkheid om het wachtwoord aan te passen.

Kan ik inloggen in Umbraco met een externe inlogprovider?

Wist je al dat je je Umbraco-project kunt verbinden met externe inlogproviders zoals Google, Facebook, Active Directory, Okta en meer?  Met de recente release van Umbraco 8.9 kun je externe authenticatie-inlogopties probleem verbinden met je Umbraco-project. Hiermee creëer je een snellere en veiligere login voor jezelf en je team! Interesse? Laat je developer de Umbraco Identity Extensibility package implementeren en log snel en eenvoudig in met een externe inlogprovider.

Hoe plaats ik content?

Het plaatsen van content kan door middel van zogenaamde content blokken op desbetreffende content pagina’s. Deze blokken kunnen in overleg met jouw partnerpartij een vaste opstelling hebben of zijn te verschuiven op de pagina. Het plaatsen van content op de homepagina kan op de aparte pagina voor de home. Lees hier meer over content blokken. 

Kan ik zelf een menu item aanmaken?

Om een menu item aan te maken of het menu aan te passen klik je onder Website Configuration op Navigation. Hier bevinden zich de mogelijkheden om een menu item aan te maken of aan te passen. Heb jij deze optie niet? Vraag dan jouw partnerpartij om deze mogelijkheid vrij te geven.

Hoe implementeer ik een blog op mijn website?

Vraag jouw partnerpartij om een blog gedeelte te realiseren op jouw website. Als dit gedeelte gepubliceerd is kun je eenvoudig zelf blogposts aanmaken. Je het blog gedeelte vinden onder Home. Het blog gedeelte kun je openklappen en via de drie bolletjes kun je een nieuwe blogpost aanmaken.

Hoe kan ik een partnerpartij vinden?

Voor het vinden van een partnerpartij om jouw Umbraco website of webshop te bouwen kun je gebruik maken van google. Met gemak kun je enkele partijen vinden die met Umbraco werken. Je kunt ook contact met ons opnemen, en dan helpen wij je verder.

Waarom zijn er verschillende versies van Umbraco?

Umbraco brengt met regelmaat updates of verbeterde versies van het Content Management Systeem uit. Hierdoor kun je verschillende versies op het internet tegenkomen. Afhankelijk van op welke versie jouw website draait kun je sommige dingen wel of niet. Bespreek met jouw partnerpartij wanneer je wilt updaten mocht je nog niet op de laatste versie zitten.

Hoe voorkom ik dode links op mijn website?

Dode of 'gebroken' links zijn links op je website die niet meer werken. Deze hebben een sterke negatieve impact op je SEO. Om dode links op jouw website te voorkomen bestaan er daarom binnen Umbraco diverse Link checkers. Deze registreren de dode links en bieden via een gemakkelijke interface de mogelijkheid aan om een nieuwe doorverwijzing te maken naar de juiste pagina binnen het Umbraco CMS.

Als ik een pagina deel op social media, verschijnt er dan een afbeelding bij?

Vaak wordt het beeld wat gebruikt wordt in de header als afbeelding getoond bij het delen op social media. Als dit niet de afbeelding is die je zou willen hebben kun je OpenGraph gebruiken. Hierdoor verschijnt er een extra invoer veld waar een Meta image geupload kan worden. Jouw partnerpartij kan helpen met het installeren van OpenGraph.

Kan ik mijn medewerkers ook content laten beheren?

Het is mogelijk om meerdere gebruikers toegang te geven tot het CMS. Per gebruiker of beheerdersrol kunnen er publicatie rechten ingesteld worden. Zo kan voorkomen worden dat een stagaire per ongeluk de site uit de lucht haalt door de homepage te dupliceren! Lees meer over publicatierechten.

Kan ik Umbraco koppelen met software van derden?

Jouw partnerpartij kan koppeling met diverse CRM systemen, databases en recruitement systemen mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan AFAS, Exact, Hubspot etc.

Hoe werkt een content template?

Umbraco maakt het mogelijk om van een reeds bestaande pagina een content template te maken zodat je snel vergelijkbare pagina's kan creëren. Een content template is dus een blauwdruk voor aankomende content pagina's. Het is ook mogelijk om meerdere content templates te maken. Bij het aanmaken van een nieuwe content pagina kan gekozen worden uit het aantal beschikbare templates.

Wat zijn content blokken?

Een content blok is een vooraf vastgesteld blok met vaste opmaak. Bijvoorbeeld een afbeelding links en tekst rechts. In het CMS kun je een tekst en afbeelding uploaden. Deze worden dan vanzelf juist weergegeven volgens de vaste opmaak. Jouw partner partij kan je adviseren over benodigde content blokken. Lees hier meer over content blokken.

Kan ik overal tekst plaatsen?

In overleg met jouw partnerpartij is afgesproken waar op de website tekst komt. Hiervoor zijn bepaalde templates aangemaakt en hierin is het mogelijk om tekst op de afgesproken plekken te plaatsen.

Wat kan ik allemaal bij de Media section?

In de Media section is het mogelijk om content te uploaden, avatars toe te voegen, logo’s te plaatsen en weggegooide content blijft even bewaard in de recycle bin. Lees meer over het ordenen dan media.

Kan ik zelf de kleur van teksten aanpassen?

In afstemming met jouw partnerpartij kan het gedeelte voor tekstuele aanpassingen in HTML open gezet worden. Hierin is het mogelijk om kleine stukjes code toe te voegen, mits je hier behendig in bent, en om zo aanpassingen in bijvoorbeeld kleur en diverse opmaak te doen.

Kan ik pagina’s weer verwijderen?

Net als het aanmaken is het mogelijk om pagina’s te verwijderen. Je doet dit door op de rechtermuisknop te klikken op de drie bolletjes naast de titel van je pagina. De mogelijkheid om te verwijderen verschijnt dan in de lijstweergave.

Je kunt er ook voor kiezen om de pagina te depubliceren. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat.

Kan ik een webshop beheren in Umbraco?

Met uCommerce, de webshop package van Umbraco is het mogelijk om een website te beheren in jouw eigen vertrouwde CMS omgeving. Onderop in je dashboard zal je een nieuw tabje zien wat leidt naar uCommerce. Voor de laatste versie, Umbraco 8+, is een nieuwe eCommerce omgeving uitgekomen namelijk Vendr. Bespreek met jouw partnerpartij wat de beste omgeving is voor jouw webshop. 

Kan ik mijn site wel geschikt maken voor SEO met Umbraco?

Door middel van diverse packages is het mogelijk om jouw website optimaal geschikt te maken voor de zoekmachine. Lees meer over SEO en Umbraco.

Kan ik meerdere websites tegelijk beheren?

Ja in Umbraco is het mogelijk om meerdere websites vanuit een CMS omgeving te beheren. Het is niet langer nodig om gebruik te blijven maken van losse login’s of omgevingen.

Kan ik een pagina previewen?

Als je eenmaal klaar bent met het bewerken van je pagina kun je via de preview optie gemakkelijk zien hoe alles er straks uit komt te zien. Van te voren is het mogelijk om de preview van content te bekijken in verschillende schermformaten. De unieke Responsive Preview mogelijkheid geeft weer hoe jouw content eruit ziet op desktop en laptop en op tablets en telefoons. Zowel landschap als portret standen zijn beschikbaar.

Zo ben je ervan verzekerd dat de content er altijd goed uit ziet voordat je gaat publiceren. Lees meer over de verschillende preview-mogelijkheden in Umbraco.

Kan ik zelf plugins installeren?

Sommige plugins, zoals SEO Checker, zijn direct configureerbaar door content beheerders: deze kun je dus zelf installeren. Voor plugins waarbij codering nodig is heb je support van je partnerpartij nodig. Voor optimale implementatie raden we aan om alle plugins door je partnerpartij te laten implementeren. 

Wat is een plugin?

Een plugin, ook wel package genoemd bij Umbraco, is een uitbreiding voor het mogelijk maken van extra functionaliteiten in het Content Management Systeem. Lees meer over plugins en packages.

Hoe maak ik een nieuwe pagina aan?

Om een nieuwe pagina aan te maken moet je eerst een nieuw Document Type aanmaken. Dit kan onder het settings menu in Umbraco. Voer een naam en beschrijving in en sla hem op.

Kan ik tekst zelf andere opmaak geven?

Dit hangt af van de instellingen die jouw partner partij aan Umbraco gegeven heeft. In het algemeen kun je kiezen tussen verschillende koppen met opmaak, het bold maken van de tekst of het italic maken van de tekst.

Hoe plaats ik een afbeelding?

Om een afbeelding te plaatsen kun je in het menu naar media gaan. Hier kun je je afbeeldingen netjes in mappen structureren. Vervolgens kun je op de pagina waar de afbeelding mag komen klikken op het icoontje voor afbeelding invoegen. Hiermee kun je uit al je media de juiste afbeelding kiezen. Lees meer over afbeeldingen invoegen.

Hoe plaats ik tekst?

Tekst is gemakkelijk te plaatsen op jouw website door middel van een rich tekst editor.

Hoe veilig is Umbraco?

Umbraco is in de basis erg veilig omdat het gebruik maakt van onderliggende Microsoft-technologie. Hiernaast biedt het mogelijkheden voor ontwikkelaars om de omgeving zo veilig mogelijk te houden.

Wat is een dashboard?

Een dashboard is een tabje aan de rechterkant van het management dashboard. Onder de Content titel zie je een overzicht van alle dashboards.

Wat heb ik nodig om te starten met Umbraco?

Om door een eerste demo voor installatie te gaan heb je de volgende dingen nodig:

  • Een schone installatie van het Umbraco CMS zonder de start site geïnstalleerd te hebben.
  • Eventueel een development team / partner partij
  • Anders een aangekocht Umbraco template

Lees meer over Umbraco.

Kan ik tegelijk met mijn development team aan mijn website werken?

Ja dit is mogelijk, je kunt doorgaan met het bewerken en updaten van content terwijl jouw development team van een partner agency aan de achterkant van de website bouwt.

Is het mogelijk om te zien wie aan de pagina’s heeft gewerkt?

Door middel van een Audit trail is het mogelijk om te zien wie welke aanpassing aan de pagina gemaakt heeft. Zo is het makkelijk om informatie te achterhalen over wie wat gedaan heeft. Deze functie kan eventueel uitgeschakeld worden mocht hier behoefte aan zijn.

Kent Umbraco een versiebeheer?

Ja, Umbraco kent een versiebeheer. Hierbij kun je in overleg met je parternpartij zelf bepalen hoeveel eerdere versies er bewaard blijven. Het is niet mogelijk om vorige wijzigingen van deze versies te zien. Het is echter wel mogelijk om ze opnieuw te gebruiken.