Ons overzicht met alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur ons dan een bericht.

Kent Umbraco een versiebeheer?

Ja, Umbraco kent een versiebeheer. Hierbij kun je in overleg met je parternpartij zelf bepalen hoeveel eerdere versies er bewaard blijven. Het is niet mogelijk om vorige wijzigingen van deze versies te zien. Het is echter wel mogelijk om ze opnieuw te gebruiken.

Is het mogelijk om te zien wie aan de pagina’s heeft gewerkt?

Door middel van een Audit trail is het mogelijk om te zien wie welke aanpassing aan de pagina gemaakt heeft. Zo is het makkelijk om informatie te achterhalen over wie wat gedaan heeft. Deze functie kan eventueel uitgeschakeld worden mocht hier behoefte aan zijn.

Kan ik tegelijk met mijn development team aan mijn website werken?

Ja dit is mogelijk, je kunt doorgaan met het bewerken en updaten van content terwijl jouw development team van een partner agency aan de achterkant van de website bouwt.

Wat heb ik nodig om te starten met Umbraco?

Om door een eerste demo voor installatie te gaan heb je de volgende dingen nodig:

  • Een schone installatie van het Umbraco CMS zonder de start site geïnstalleerd te hebben.
  • Eventueel een development team / partner partij
  • Anders een aangekocht Umbraco template

Lees meer over Umbraco.

Wat is een dashboard?

Een dashboard is een tabje aan de rechterkant van het management dashboard. Onder de Content titel zie je een overzicht van alle dashboards.

Hoe veilig is Umbraco?

Umbraco is in de basis erg veilig omdat het gebruik maakt van onderliggende Microsoft-technologie. Hiernaast biedt het mogelijkheden voor ontwikkelaars om de omgeving zo veilig mogelijk te houden.

Hoe plaats ik tekst?

Tekst is gemakkelijk te plaatsen op jouw website door middel van een rich tekst editor.

Hoe plaats ik een afbeelding?

Om een afbeelding te plaatsen kun je in het menu naar media gaan. Hier kun je je afbeeldingen netjes in mappen structureren. Vervolgens kun je op de pagina waar de afbeelding mag komen klikken op het icoontje voor afbeelding invoegen. Hiermee kun je uit al je media de juiste afbeelding kiezen. Lees meer over afbeeldingen invoegen.

Kan ik een pagina previewen?

Als je eenmaal klaar bent met het bewerken van je pagina kun je via de preview optie gemakkelijk zien hoe alles er straks uit komt te zien. Van te voren is het mogelijk om de preview van content te bekijken in verschillende schermformaten. De unieke Responsive Preview mogelijkheid geeft weer hoe jouw content eruit ziet op desktop en laptop en op tablets en telefoons. Zowel landschap als portret standen zijn beschikbaar.

Zo ben je ervan verzekerd dat de content er altijd goed uit ziet voordat je gaat publiceren. Lees meer over de verschillende preview-mogelijkheden in Umbraco.

Kan ik mijn site wel geschikt maken voor SEO met Umbraco?

Door middel van diverse packages is het mogelijk om jouw website optimaal geschikt te maken voor de zoekmachine. Lees meer over SEO en Umbraco.

Kan ik pagina’s weer verwijderen?

Net als het aanmaken is het mogelijk om pagina’s te verwijderen. Je doet dit door op de rechtermuisknop te klikken op de drie bolletjes naast de titel van je pagina. De mogelijkheid om te verwijderen verschijnt dan in de lijstweergave.

Je kunt er ook voor kiezen om de pagina te depubliceren. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat.

Wat kan ik allemaal bij de Media section?

In de Media section is het mogelijk om content te uploaden, avatars toe te voegen, logo’s te plaatsen en weggegooide content blijft even bewaard in de recycle bin. Lees meer over het ordenen dan media.

Kan ik overal tekst plaatsen?

In overleg met jouw partnerpartij is afgesproken waar op de website tekst komt. Hiervoor zijn bepaalde templates aangemaakt en hierin is het mogelijk om tekst op de afgesproken plekken te plaatsen.

Wat zijn content blokken?

Een content blok is een vooraf vastgesteld blok met vaste opmaak. Bijvoorbeeld een afbeelding links en tekst rechts. In het CMS kun je een tekst en afbeelding uploaden. Deze worden dan vanzelf juist weergegeven volgens de vaste opmaak. Jouw partner partij kan je adviseren over benodigde content blokken. Lees hier meer over content blokken.

Waarom zijn er verschillende versies van Umbraco?

Umbraco brengt met regelmaat updates of verbeterde versies van het Content Management Systeem uit. Hierdoor kun je verschillende versies op het internet tegenkomen. Afhankelijk van op welke versie jouw website draait kun je sommige dingen wel of niet. Bespreek met jouw partnerpartij wanneer je wilt updaten mocht je nog niet op de laatste versie zitten.

Hoe kan ik een partnerpartij vinden?

Voor het vinden van een partnerpartij om jouw Umbraco website of webshop te bouwen kun je gebruik maken van google. Met gemak kun je enkele partijen vinden die met Umbraco werken. Je kunt ook contact met ons opnemen, en dan helpen wij je verder.

Kan ik zelf een menu item aanmaken?

Om een menu item aan te maken of het menu aan te passen klik je onder Website Configuration op Navigation. Hier bevinden zich de mogelijkheden om een menu item aan te maken of aan te passen. Heb jij deze optie niet? Vraag dan jouw partnerpartij om deze mogelijkheid vrij te geven.

Hoe plaats ik content?

Het plaatsen van content kan door middel van zogenaamde content blokken op desbetreffende content pagina’s. Deze blokken kunnen in overleg met jouw partnerpartij een vaste opstelling hebben of zijn te verschuiven op de pagina. Het plaatsen van content op de homepagina kan op de aparte pagina voor de home. Lees hier meer over content blokken. 

Wat voor informatie kan ik vinden onder het user profile?

Het gebruikers profiel bevat alle informatie over de huidige versie van Umbraco, de recente historie en de mogelijkheid om het wachtwoord aan te passen.

Kan ik zoeken in Umbraco?

Er kan gezocht worden met de search functie. De zoekfunctie bevindt zich achter het zoek icoontje. Hiermee kan er gemakkelijk gezocht worden binnen alle aangemaakte content. Met de shortcut CTRL + spatiebalk opent de zoekbalk ook.

Wat is precies de settings sectie?

In deze sectie werken de developers aan de Umbraco website. Alle bouwblokken, pagina templates en Umbraco installaties worden hier uitgevoerd en geplaatst.

Kan ik gemakkelijk zelf formulieren beheren?

Dit is mogelijk door middel van Umbraco forms. Umbraco Forms is een handige uitbreiding aan de website. Hiermee kunnen gemakkelijk formulieren aangemaakt worden die gebruikt kunnen worden op content pagina’s. Vraag jouw partner partij voor de mogelijkheden en voor het beschikbaar maken van Umbraco forms op jouw website.