Ons overzicht met alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur ons dan een bericht.

Kan ik tekst zelf andere opmaak geven?

Dit hangt af van de instellingen die jouw partner partij aan Umbraco gegeven heeft. In het algemeen kun je kiezen tussen verschillende koppen met opmaak, het bold maken van de tekst of het italic maken van de tekst.

Hoe maak ik een nieuwe pagina aan?

Om een nieuwe pagina aan te maken moet je eerst een nieuw Document Type aanmaken. Dit kan onder het settings menu in Umbraco. Voer een naam en beschrijving in en sla hem op.

Wat is een plugin?

Een plugin, ook wel package genoemd bij Umbraco, is een uitbreiding voor het mogelijk maken van extra functionaliteiten in het Content Management Systeem. Lees meer over plugins en packages.

Kan ik zelf plugins installeren?

Sommige plugins, zoals SEO Checker, zijn direct configureerbaar door content beheerders: deze kun je dus zelf installeren. Voor plugins waarbij codering nodig is heb je support van je partnerpartij nodig. Voor optimale implementatie raden we aan om alle plugins door je partnerpartij te laten implementeren. 

Kan ik meerdere websites tegelijk beheren?

Ja in Umbraco is het mogelijk om meerdere websites vanuit een CMS omgeving te beheren. Het is niet langer nodig om gebruik te blijven maken van losse login’s of omgevingen.

Kan ik een webshop beheren in Umbraco?

Met uCommerce, de webshop package van Umbraco is het mogelijk om een website te beheren in jouw eigen vertrouwde CMS omgeving. Onderop in je dashboard zal je een nieuw tabje zien wat leidt naar uCommerce. Voor de laatste versie, Umbraco 8+, is een nieuwe eCommerce omgeving uitgekomen namelijk Vendr. Bespreek met jouw partnerpartij wat de beste omgeving is voor jouw webshop. 

Kan ik zelf de kleur van teksten aanpassen?

In afstemming met jouw partnerpartij kan het gedeelte voor tekstuele aanpassingen in HTML open gezet worden. Hierin is het mogelijk om kleine stukjes code toe te voegen, mits je hier behendig in bent, en om zo aanpassingen in bijvoorbeeld kleur en diverse opmaak te doen.

Hoe werkt een content template?

Umbraco maakt het mogelijk om van een reeds bestaande pagina een content template te maken zodat je snel vergelijkbare pagina's kan creëren. Een content template is dus een blauwdruk voor aankomende content pagina's. Het is ook mogelijk om meerdere content templates te maken. Bij het aanmaken van een nieuwe content pagina kan gekozen worden uit het aantal beschikbare templates.

Kan ik Umbraco koppelen met software van derden?

Jouw partnerpartij kan koppeling met diverse CRM systemen, databases en recruitement systemen mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan AFAS, Exact, Hubspot etc.

Kan ik mijn medewerkers ook content laten beheren?

Het is mogelijk om meerdere gebruikers toegang te geven tot het CMS. Per gebruiker of beheerdersrol kunnen er publicatie rechten ingesteld worden. Zo kan voorkomen worden dat een stagaire per ongeluk de site uit de lucht haalt door de homepage te dupliceren! Lees meer over publicatierechten.

Als ik een pagina deel op social media, verschijnt er dan een afbeelding bij?

Vaak wordt het beeld wat gebruikt wordt in de header als afbeelding getoond bij het delen op social media. Als dit niet de afbeelding is die je zou willen hebben kun je OpenGraph gebruiken. Hierdoor verschijnt er een extra invoer veld waar een Meta image geupload kan worden. Jouw partnerpartij kan helpen met het installeren van OpenGraph.

Hoe voorkom ik dode links op mijn website?

Dode of 'gebroken' links zijn links op je website die niet meer werken. Deze hebben een sterke negatieve impact op je SEO. Om dode links op jouw website te voorkomen bestaan er daarom binnen Umbraco diverse Link checkers. Deze registreren de dode links en bieden via een gemakkelijke interface de mogelijkheid aan om een nieuwe doorverwijzing te maken naar de juiste pagina binnen het Umbraco CMS.

Hoe implementeer ik een blog op mijn website?

Vraag jouw partnerpartij om een blog gedeelte te realiseren op jouw website. Als dit gedeelte gepubliceerd is kun je eenvoudig zelf blogposts aanmaken. Je het blog gedeelte vinden onder Home. Het blog gedeelte kun je openklappen en via de drie bolletjes kun je een nieuwe blogpost aanmaken.

Kan ik inloggen in Umbraco met een externe inlogprovider?

Wist je al dat je je Umbraco-project kunt verbinden met externe inlogproviders zoals Google, Facebook, Active Directory, Okta en meer?  Met de recente release van Umbraco 8.9 kun je externe authenticatie-inlogopties probleem verbinden met je Umbraco-project. Hiermee creëer je een snellere en veiligere login voor jezelf en je team! Interesse? Laat je developer de Umbraco Identity Extensibility package implementeren en log snel en eenvoudig in met een externe inlogprovider.

Wat is het verschil tussen een user en een member?

In de user sectie kunnen alle content beheerders aangemaakt en beheerd worden. De member sectie is iets anders dan de user sectie. Bij members kunnen alle gebruikers die zich op de website geregistreerd hebben beheerd worden. Dit gaat op in het geval van een webshop of bijvoorbeeld een intranet.